Történelmi emlékhely

Ludovika Akadémia

Az emlékhelyről:

Az „1808. évi VII. törvénycikk a katonai Ludovika-akadémiáról” teremtette meg az önálló magyar tisztképzés lehetőségét. A Pollack Mihály tervei alapján 1830 és 1836 között elkészült klasszicista stílusú épület 1872-től szolgált a magyar honvédtisztképzés színteréül. 1945 után az épület otthont adott tisztképző, illetve felsőoktatási intézménynek, múzeumnak.

Programok:

Helyszín: 1083 Budapest, Ludovika tér 2.

Csoportos vezetés keretében látogatható a Ludovika Főépület és a Ludovika Huszár Lovarda. A programra előzetes jelentkezés szükséges, regisztrálni a rendezveny@uni-nke.hu címen lehet. 

Program: 2021.06.20. (vasárnap)
09:30-10.30 Ludovika Főépület és Ludovika Huszár Lovarda látogatása
10:30-11.30 Ludovika Főépület és Ludovika Huszár Lovarda látogatása

Az emlékhelyről:
Az „1808. évi VII. törvénycikk a katonai Ludovika-akadémiáról” teremtette meg az önálló magyar tisztképzés lehetőségét. A Pollack Mihály tervei alapján 1830 és 1836 között elkészült klasszicista stílusú épület 1872-től szolgált a magyar honvédtisztképzés színteréül. 1945 után az épület otthont adott tisztképző, illetve felsőoktatási intézménynek, múzeumnak. A Ludovika Campus területén található az egykori Honvéd Ludovika Akakdémia lovardájának egy kisebb része is. A nemrég teljes körűen felújított fedett lovarda szintén valódi történelmi ereklye, amley nyitva áll a lakosság részére is.

Járványügyi intézkedések:
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy programon való részvétel feltétele a védettségi igazolvány és személyazonosító okmány együttes felmutatása, amelyet a biztonsági szolgálat a beléptetés során ellenőriz. 
A járványügyi megelőző intézkedések miatt zárt térben, az Egyetem teljes területén kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata!

Még több információ az emlékhelyről

Emlékhelyek Napja 2021