Történelmi emlékhely

Diósgyőri vár

Az emlékhelyről:

A négytornyú gótikus vár a középkori lovagi kultúra magyarországi szimbóluma, virágkora I. (Nagy) Lajos uralkodásának idejére esett. A „lovagkirály” 1381-ben itt erősítette meg a torinói békét, amelyben Velence elismerte, hogy Dalmácia a magyar uralkodó fennhatósága alá tartozik. A vár az Anjou uralkodók idejétől 1526-ig királynéi birtok volt.

Programok:

Helyszín: 3535 Miskolc, Majorság utca 5.

A Szimbiózis Alapítvány történelmi időutazásra hívja vendégeit 2021.06.20-án, 9:30 és 16:00 között Miskolcon a Baráthegyi Majorságban található Interaktív Diósgyőri Játszóvárba!
Programelemek
Krumplilángos készítés: előre begyúrt tésztából mindenki elnyújthatja, és a kemencénél kisütheti saját krumplilángosát, melyet tetszés szerint ízesítve, egy pohár Baráthegyi szörp kíséretében fogyaszthat el.
Lovagi játékok és népi játszóház: Interaktív Diósgyőri Játszóvárunkban népi- és középkori játékok széles skálája található, melyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas élményeket és kalandokat kínálnak.
Választható játékaink:
Fa körhinta,hordólovaglás,páros sí,célba dobó szett, lengő teke patkódobálás, katicareptetés, várfoglaló játék lovagi jelmezben és fakarddal, pajzzsal
Ősi mesterségek tárlat  – interaktív történelemóra:  Interaktív tárlatvezetésünkön vendégeink megismerhetik a középkori mesterségeket, azok eszközeit, Nagy Lajos király korát, a hozzá- és a Vár környékéhez kapcsolható legendákat.
Kitűző készítés: vendégeink saját kezűleg készíthetik el kitűzőjüket, melyet a Diósgyőri Vár díszít
Kötélverés: tetszőlegesen kiválasztott színű fonalakból, kézi kötélverő segítségével készülhetnek el a karkötők, nyakláncok vagy kulcstartók. 

Még több információ az emlékhelyről

Emlékhelyek Napja 2021