Történelmi emlékhely

A győri vár megmaradt része

Az emlékhelyről:

A győri vár a török háborúk idején vált a kereszténység védőbástyájává. A 16. században itáliai mesterek tervei szerint a kor legmodernebb technikájával építették át. A vár a Rákóczi-szabadságharc, majd a francia háborúk alatt kapott újra stratégiai jelentőséget. A napóleoni csapatok kivonulásuk során, 1809-ben felrobbantották, ezért ma csak részei láthatók.

Programok:

A 10-18 óráig tartó programok során a látogatók megismerkedhetnek Győr város emlékhelyeivel. A Városháza torony történetének megismerését követően 59 méter magasból csodálhatják meg a város panorámáját. Rendhagyó tárlatvezetés és egy orgonakoncert keretében bepillantást nyerhetnek a Bazilika szakrális kincseibe és felfedezhetik a Püspökvár tornyát.

A legkisebbek a győri vár Sforza félbástyájában Kövek közt kézműveskedhetnek, míg a felnőttek régészek előadásában ismerhetik meg a Várkazamata - Kőtár világát melyet egy káptalandombi városnéző séta koronáz meg, ahol Ékes múltunk és jelenünk címmel tárulnak elénk a Káptalandomb történelmi épületei és méltó emléket állító szobrai.

Még több információ az emlékhelyről

Emlékhelyek Napja 2018