Nemzeti emlékhely

Magyar Nemzeti Múzeum

Az emlékhelyről:

A Magyar Nemzeti Múzeum, a magyarság és a Kárpát-medence történelmi múltjának egyik legfontosabb és leggazdagabb műkincsgyűjteménye. Épülete 1847-ben készült el Pollack Mihály tervei alapján. 1848. március 15-én a Múzeumkertben tartott népgyűlés hirdette meg a modern Magyarországot megteremtő forradalmi eszméket. Dísztermében több alkalommal tanácskozott az Országgyűlés alsó- és felsőháza. 1861–1944 között számos olyan kiemelkedő személyiségtől vett itt végső búcsút a nemzet, mint Teleki László, Kossuth Lajos, Ady Endre és Bem József.

Programok:

Helyszín: 1088 Budapest Múzeum körút 14-16. 

10:00 és 14:00 A Múzeumkert titkai

A Múzeumkert nemcsak a hétköznapok kedvelt pihenőparkja, hanem nagy események színhelye is. Mind a Magyar Nemzeti Múzeum, mind a Múzeumkert életére is tragikusan hatottak 1956 őszének történései, ugyanis a Magyar Rádió épületének közelsége miatt az épület már október 23-tól az események középpontjába került.  A szakmai vezetés során feltárulnak a múzeumkert rejtett titkai és az események mögötti legfontosabb történeteket is megismerhetik a látogatók. Természetesen a Múzeumkert múltjának más rétegeire, dimenzióira is fény derül a séta során.

Találkozópont: Arany János-szobornál! A változékony időjárás okozta programváltozással kapcsolatban kérjük, hogy figyeljék a regisztráció során megadott e-mail fiókjukat a programot megelőzően!

A program ingyenes, de regisztrációköteles!
Regisztráció: https://mnm.hu/hu/programok 

 

Még több információ az emlékhelyről

Emlékhelyek Napja 2021